Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

15 november 2011

Oranjevereniging moet dokken

OEGSTGEEST – De Oranjevereniging moet bijdragen in de kosten voor het organiseren van de kermis. Deze motie van Transparant Oegstgeest werd tijdens de begrotingsvergadering van donderdag 3 november weliswaar verworpen door een meerderheid van de politieke partijen. De VVD drong er bij het college wel op aan om de inkomsten en uitgaven van de kermis goed op een rijtje te zetten.

Fractievoorzitter R. Braun (Transparant Oegstgeest) gaf in zijn motie aan waarom de Oranjevereniging moet bijdragen. ‘De kermis is de laatste jaren uitgegroeid van drie naar tien dagen, waarbij de gemeente kosten maakt voor onder meer schoonmaak, herstelling wegdek en inzet van de marktmeester. De Oranjevereniging ontvangt 16.000 euro en dit lijkt zonder echte kosten proportioneel buitensporig te zijn.’ De burgemeester liet weten dat zij over dit onderwerp al met de Oranjevereniging en winkeliers in gesprek is.