Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 80 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

21 december 2011

Recht in de Regio


SASSENHEIM – Mr. Frank Visser sprak maandag 12 december Recht in de Regio. De opnames voor dit populaire televisieprogramma, waarbij burgers hun gelijk willen halen, vonden plaats in Partycentrum De Oude Tol. De ene na de andere bezwaarmaker mocht plaatsnemen bij de tafel van de rechter en kon zijn of haar situatie uitleggen. Visser gaf vervolgens zijn oordeel.

Als eerste mocht het echtpaar Van der Velden aanschuiven: zij waren namens hun zoon gekomen, die een bekeuring had gekregen vanwege het rijden in een auto, waarvan de APK al zeven dagen verlopen was. De bekeuring werd betaald, maar de volgende dag zag het boeteslachtoffer een uitzending van Wegmisbruikers, waarbij iemand wiens auto ook niet gekeurd was, er af kwam met een waarschuwing. De pensionaris en voormalig officier van justitie Koos Spee, die tijdens iedere uitzending zijn belerende praatje houdt, kwam in Recht in de Regio uitleggen dat de dienstdoende agent eigenlijk ‘gewoon’ een boete had moeten opleggen. Visser oordeelde: ‘Het betreft hier een eenmalige fout van een agent: dan gaat het gelijkheidsbeginsel niet op. Als er sprake zou zijn van structureel beleid, zou dat wel het geval zijn.’ Mevrouw Van der Velden vond het maar verwarrend: ‘De een krijgt wel en de ander niet een bekeuring.’

De volgende die mag aanschuiven is mevrouw Van Eeten, die zes jaar in een huurhuis woont. Zij ergert zich aan een heg aan de rand van haar tuin, die zij jaarlijks moet (laten) onderhouden. ‘Ik ben dat ding zat. Ik heb er geen woongenot van. Hoort die heg wel bij mijn stukkie, of moet de gemeente ‘m onderhouden?’ Visser liet weten dat de gemeente de bewuste heg zeker zou weghalen als die op gemeentegrond stond. Dat lijkt echter niet het geval te zijn. Daarom blijft Van Eeten verantwoordelijk voor het onderhoud van de heg. Hij had wel een goedgemeend advies: ‘Ga met de verhuurder praten of die de heg toch niet wil weghalen.’ Veel toeschouwers vroegen zich af, waarom de dame dit niet had gedaan voordat ze naar de rijdende rechter was gestapt.

Mevrouw Freiking is gebonden aan een rolstoel en deze zomer is aan haar koopflat groot onderhoud gepleegd. Echter, de tegelvloer van de badkamer ligt nu een centimeter hoger dan van de belendende kamer. Alleen met heel veel moeite en gewurm kan ze haar rolstoel over deze drempel krijgen, om het toilet te bereiken. Het liefst zou zij zien dat die hele vloer weer wordt weggehaald, maar dat zit er niet in, aldus Visser. ‘Er zijn alternatieven, zoals een rijplaatje van 12 centimeter in lengte en met een hoek van 4 centimeter hoogte. Probeer eerst die noodoplossing. Als u naar de rechter stapt met de eis om de situatie in de oude staat terug te brengen, heeft dat dermate veel consequenties, dat hij daar waarschijnlijk niet mee instemt. U staat in uw recht, maar ik zie niet gebeuren dat u uw recht haalt.’ Hierna kwamen nog veel personen en echtparen aan bod, die hun klachten en claims voorlegden aan Visser.