Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 januari 2012

‘Waarnemend burgemeesterschap geen eindstation’

LISSE – In een persoonlijk interview laat de nieuwe burgemeester Lies Spruit weten dat ze zin heeft in het komende jaar dat ze aan het hoofd van de gemeente staat. De komende weken zal ze zich goed inwerken over wat er zoal in Lisse reilt en zeilt, maar een paar zaken weet ze al. Dat het dorp bekend staat om de Keukenhof, dat de plaatselijke voetbalvereniging FC Lisse heet en dat de slagers in het dorp beter zijn dan in haar woonplaats in Haarlem.

Dat is overigens wel de plaats waar ze het komende jaar blijft wonen, zo laat Spruit desgevraagd weten. ‘Misschien zal ik hier wel wat nachtjes zijn. Ik ga de komende tijd in ieder geval veel in gesprek met ondernemers en organisaties. Ook wil ik me onder de mensen begeven.’ Als waarnemend burgemeester krijgt ze de opdracht mee om de discussie over een eventuele gemeentelijke fusie in goede banen te leiden. Spruit benadrukt dat ze niet naar een specifiek einddoel wil toewerken: ‘Ik heb geen mening over of we moeten toewerken naar een fusie. Daar gaat de gemeenteraad over.’

Spruit is ‘verguld’ om vanaf 2 januari 2012 burgemeester van Lisse te zijn. Haar bedrijf krijgt deze periode een slapend bestaan en de gemeenteraad gaat bepalen wat Spruit met haar nevenfuncties mag doen. Voor de 56-jarige vrouw is het waarnemend burgemeesterschap in Lisse echter geen eindstation, zo vertelt ze: ‘Ik hoop dat dit een opstap is naar een definitief burgemeesterschap.’ Spruit krijgt in ieder geval de tijd om haarzelf te bewijzen. Een voordeel heeft ze; ze is een tuindersdochter en is opgegroeid met appels en peren. Het zijn dan wel geen bollen, maar ze heeft ervaring op het land.

De inwoners konden voor het eerst kennis maken met Spies tijdens de gemeentelijke nieuwjaarsreceptie op maandag 2 januari. Daar gaf de waarnemend burgemeester ook haar ‘maiden speech’.