Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 maart 2012

Fietskwakken blijft bron van ergernis

LISSE – Het horecaconvenant werkt prima, maar wel wordt er een aantal aanpassingen doorgevoerd. Interim - burgemeester Lies Spruit gaf dinsdag 28 februari meer informatie.

Het horecaconvenant werd in 2009 ingesteld en had als doel de uitgaansoverlast te verminderen. Voorkomen moest worden dat 1.500 beschonken jongeren tegelijk de straat op gingen, met alle gevolgen van dien. Tegenwoordig gebeurt dat niet meer; politieagenten, BOA’s en ingehuurde beveiligers zijn op vrijdag- en zaterdagnacht tot na 04:00 uur met name bezig om groepjes jeugdigen aan te manen om zo snel mogelijk hun fietsen te pakken en het centrum uit te gaan.

Een aantal knelpuntjes zijn nog wel besproken. Zo zouden portiers zich niet alleen verantwoordelijk moeten voelen voor wat er binnen de zaak gebeurt, maar ook buiten voor hun terrein. Te vaak zijn beveiligers bezig jongeren op hun gedrag aan te spreken, waarbij de hulp van een stevige klerenkast extra gezag zou inboezemen. Ook komen nog te vaak klanten de horeca binnen die al te veel aan Bacchus geofferd hebben. Ook zijn er plannen voor nieuwe strafmaatregelen. Als mensen zich misdragen in of bij een horeca-etablissement, worden zij voor een bepaalde tijd op een zwarte lijst geplaatst en wordt hen de toegang in alle horecagelegenheden geweigerd.

De inwoners van de Kapelstraat zijn niet onverdeeld gelukkig. Deze straat is een populaire locatie geworden om fietsen te kwakken en op te halen. Met alle geluidsoverlast van dien. De sluitingstijden van de horeca worden vastgesteld op 04:00 uur. Spruit: ‘Het horecaconvenant heeft positief gewerkt; er is minder overlast en de jeugd voelt zich veiliger, al is het geluidsoverlast nog wel een probleem. We gaan met een werkgroep van ondernemers de fietsenstallingen beter reguleren, al zal er ongetwijfeld nog wel een fiets neergekwakt worden.’