Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

05 april 2012

Weerzin tegen wandelpad

OEGSTGEEST – De bewoners van de Simon Vestdijklaan geven hun verzet tegen de komst van het wandelpad niet op. Ze hebben een brief gestuurd aan de gemeenteraadsleden om hen op te roepen zich tegen de aanleg van alleen maar het wandelpad te uiten. Het wandelpad moet er volgens de bewoners alleen maar komen als onderdeel van een in 2008 opgezet totaalplan.

In de brief stellen de bewoners onder meer: ‘We vinden dat het wandelpad in deze vorm niet de investering en overlast rechtvaardigt. Het wandelpad zou zo dicht mogelijk bij de oever van het kanaal komen te liggen, er zou een barrière komen tussen het pad en onze huizen en ook zou er een stiltegebied komen, dat de natuur eerder stimuleert dan verstoort. Alle investeringen voor de realisering van dit pad is voor de burgers weggegooid geld. Het onderhoud door het Hoogheemraadschap van Rijnland zal het schelpenpad beschadigen. We zijn fel tegen het huidige voorstel; niet alleen vanwege het natuurlijke stiltegebied, maar ook de slechte financiële positie van de gemeente en het ontbreken van beschermende maatregelen voor de aanwonende bewoners.’