Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

10 mei 2012

Veilig Verkeer Nederland buigt zich over Componistenwijk

VOORHOUT – Veilig Verkeer Nederland schakelt een verkeerskundig consulent in om de verkeerssituatie in de Componistenwijk te beoordelen. De organisatie komt tot dit besluit na meerdere meldingen van de buurtbewoners. De gemeente wil starten met de eerste fase van de wijk Hooghkamer en bij de Componistenwijkers bestaat de vrees dat de komende ‘twee tot drie jaar’ veel bouwverkeer door hun wijk gaat rijden.

VVN-vertegenwoordiger Joyce Petersen informeert dat de verkeersdeskundige ‘ter plaatse de verkeerssituatie beoordeeld en de voorgestelde plannen toetst op de verkeersveiligheid’. Marcel van Westing is een van de initiatiefnemers in het protest tegen de route voor het bouwverkeer. De woordvoerder van Wakker Teylingen spreekt dinsdag 24 april namens 150 buurtbewoners in bij de commissievergadering.

Van Westing laat weten grote twijfels te hebben bij de kwaliteit van het onderzoek door het door de gemeente ingehuurde bureau Witteveen + Bos: ‘We vragen aan de gemeente tijd om een second opinion aan te vragen ten aanzien van het onjuiste onderzoek dat heeft plaatsgevonden. Als VVN aangeeft dat de door dit bureau geadviseerde route ook de beste keuze is, leggen we ons daar bij neer. Maar als dat niet zo is, dan moet het bouwverkeer via de Jacoba van Beierenweg over het landje van Vester. En als de eigenaar van dat terrein (HB Bouw, red.) niet meewerkt, moet de gemeente maar op grond van het algemeen belang via de rechter een recht van overpad afdwingen.’