Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 september 2012

Potje accommodaties nog niet leeg

LISSE – Als er geen accommodaties meer worden aangeschaft, bijgebouwd of onverwachts gerepareerd moeten worden, dan houdt de gemeente in 2035 nog twee miljoen euro over. Wethouder Bas Brekelmans (VVD) verstrekte woensdag 5 september tijdens de vergadering van de commissie Maatschappij en Financiën meer informatie.

Brekelmans informeerde: ‘In 2035 is alles afbetaald, waaronder hockeyvelden, het cultureel centrum en de tennishal en dan is er nog 2 miljoen euro over. We hebben echter nog geen rekening gehouden met eventuele programmakosten en personeelskosten van BESCAL voor het Floralistheater. Daar komt wel een huurder in, maar de gebouwgebonden kosten en personeelskosten zijn hoger dan de verwachte huurinkomsten.’ Ook moeten nog andere verwachte kosten betaald worden, zoals het gebouw voor de roeivereniging en kanovereniging. Daarnaast zijn er structurele lasten van de Beukenhof voor de investering nieuwbouw en lasten van overige accommodaties die nog niet zijn ondergebracht bij BESCAL of Sportfondsen. Brekelmans concludeerde: ‘De bodem is nog niet in zicht. Er kunnen nog eventueel zaken  bij, maar op een gegeven moment is het op. Twee miljoen euro is nog wel fors. Maar als je inderdaad nog een sporthal, zwembad of theater wilt; dat kunnen we niet betalen.’