Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

10 oktober 2012

Duurzaam veilig rijden

HILLEGOM – Het weggedeelte van de N208 tussen de Maerten Trompstraat en de noordelijke komgrens wordt duurzaam veilig ingericht. Niet alleen gaat dit 340.000 euro (exclusief 21% btw) kosten, ook heeft het gevolgen voor het verkeer.

De rijbanen worden gescheiden met behulp van een markering en de maximumsnelheid wordt 50 kilometer per uur. De fietspaden worden zoveel mogelijk vrij liggend aangelegd en krijgen een breedte van 1,80 meter. Het aantal parkeerplaatsen blijft ongeveer gelijk. Het college stelt voor om de kruising Pastoorslaan / Weerlaan niet uit te voeren als rotonde, maar als kruispunt met verkeerslichten. Deze verkeerlichten kunnen ook gebruikt worden als er in de toekomst een aansluiting plaatsvindt van de Duinpolderweg.