Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

05 oktober 2012

Plannen voor betere Poelpolder


LISSE – De twintig buurtbewoners van de Poelpolder die maandag 17 september kwamen opdagen voor het ‘buurtplatform Poelpolder’ hadden volop goede ideeën om hun wijk te verbeteren. De gemeente gaat binnenkort bepalen voor welke ideeën zij 1.000 euro beschikbaar stelt.

De Poelpolder is de grootste wijk van Lisse, bestaande uit de Vrouwenpolder, Vogelwijk, Schilderswijk, Lisse Rond en Componistenwijk. Met een opkomst van twintig mensen was de opkomst daarom mager te noemen. Burgemeester Lies Spruit hield een verhaal over overlast en handhaven. ‘Over het algemeen is Lisse heel veilig, maar toch is er soms overlast.’

Wethouder Ad van Zelst (Nieuw Lisse) ging in op de ontwikkelingen in de buurt. Hij vertelde dat de nieuwbouw voor de brede school Rembrandtschool is gepland voor ‘2014 of 2015’. Een rotonde bij de Poelmarkt wordt naar verwachting in maart of april 2013 worden aangelegd. Over nieuwe verkeersmaatregelen op de Rooversbroekdijk wilde de wethouder inhoudelijk nog niets vertellen. Wel liet een vertegenwoordigster van Stek weten dat het renovatieproject van de Stekwoningen in de Vogelwijk begin volgend jaar afgerond moet zijn. Van Zelst vulde aan dat de school Uitermeer vanaf volgend schooljaar buiten gebruik wordt gesteld. ‘Die locatie wordt voor woningbouw ingezet’.

In de Vrouwenpolder komen extra parkeerplekken en de plannen voor het ROC-terrein in de Schilderswijk worden later dit jaar verder uitgewerkt. Het project Geestwater ligt compleet stil. Van Zelst: ‘Met de huidige markt was het niet meer rond te rekenen. Dat circus staat voorlopig nog in de ijskast.’ Hij vervolgde: ‘Het transmuraal centrum zoals het daar was gepland is van de baan. Er wordt heel anders gekeken tegen de wijze waarop transmurale zorg wordt gekeken. Er zijn nog geen concrete nieuwe plannen.’

De gemeente heeft het project Buurtplan: met een budget van 1.000 euro kunnen inwoners ideeën voor een betere buurt indienen en uitvoeren. De aanwezigen verdeelden zich in groepjes en brainstormden dat het een lieve lust was. ‘Gebruik dat geld voor het gevelconcert; anders is dit ten dode opgeschreven.’ Een ander: ‘het park bij de Poelmarkt is een oerwoud; daar moet groot onderhoud worden uitgevoerd.’ In Lisse Rond zagen de bewoners graag een schelpenpad verschijnen vanaf het Jacob van Ruysdaelplein tot aan de Greef. ‘Dat is beter voor scootmobielers, want nu verzwik je tien keer je benen als je daar loopt.’ Ook zouden veel stenen uit de Ringvaart moeten worden gehaald: ‘Dan kunnen de kinderen daar veilig zwemmen.’ De Vogelwijkers zagen graag een hufterproof picknicktafel met bankje op het plein achter Meerhoek / Uitermeer. Ongetwijfeld zullen niet al deze plannen met 1.000 euro beloond worden. De gemeente neemt later dit jaar een besluit over de winnende ideeën.