Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

10 oktober 2012

Verburg boycot besloten bijeenkomst

LISSE – Een besloten bijeenkomst over de Greenport wordt niet openbaar. Initiator voor dit samenzijn is VVD-wethouder Leo van der Zon (Teylingen) en hij weigert om deze bijeenkomst openbaar te laten zijn. Dit ondanks herhaaldelijk aandringen van fractievoorzitter Cees Verburg (D66-Lisse). Die laat daarom weten dat hij weigert om naar de Greenport-informatiebijeenkomst te komen, uit protest tegen de beslotenheid.

Het Seniorenconvent had in een besloten bijeenkomst al eerder besloten dat de Lissese politiek voorstander is van volledige openheid. Immers, alle te bespreken informatie is al openbaar. Een verzoek aan Van der Zon om de bijeenkomst openbaar te laten zijn, werd terzijde geschoven door de Teylingen-wethouder: Hij blijft bij zijn standpunt dat het een besloten informatiebijeenkomst is voor raadsleden.

Verburg is niet blij met de gang van zaken: ‘Het is niet juist wat de heer Van der Zon doet. Het moeten de gemeenteraden zijn die bepalen of een bijeenkomst openbaar of besloten is.’ Wethouder Bas Brekelmans (VVD) liet weten dat de bijeenkomst wordt georganiseerd door de zes ‘bollenwethouders’. ‘Van der Zon is initiator om de zaken besloten toe te lichten. Wie ben ik dan om dit te diskwalificeren? Het overlegorgaan bestaat officieel nog niet. Tijdens die bijeenkomst willen we informatie geven over (de rapporten van) Berenschot en Blaauwberg.’ Fractievoorzitter Dolf Kistemaker (PvdA) liet weten de beslotenheid prima te vinden. ‘Er is al zo’n bijeenkomst geweest en die werd ook in beslotenheid gehouden.’