Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 november 2012

Geen wifinetwerk

LISSE – ‘Leg een wifinetwerk aan, waar inwoners, bedrijven, scholen en toeristen gebruik van kunnen maken.’ Dit idee stelde commissielid Rob Veldhoven  (Nieuw Lisse) voor tijdens de vergadering van de commissie Regionale Zaken op dinsdag 13 november.

Hij verwees naar Leiden en Teylingen waar zo’n wifinetwerk gerealiseerd is en wordt. ‘Waarom doen we dat niet in de Bollenstreek met z’n allen? Zorg ervoor dat je altijd dekking hebt in heel Lisse. Dat is het nieuwe denken in communicatie.’ Wethouder Ad van Zelst (Nieuw Lisse) zag het niet echt zitten: ‘Als ik door het dorp loop en ik vraag een netwerk, dan krijg ik wel 85 netwerken. Die zijn allemaal beveiligd, maar als ik een netwerk nodig heb, loop ik ergens naar binnen en vraag ik het wachtwoord. Is hier wel behoefte aan?’ Ook de andere commissieleden bleken niet echt enthousiast. Cor van Dijk (D66): Er is een wifi-hotspot aan de Heereweg / Kanaalstraat en verder zijn er al particuliere initiatieven.