Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

02 januari 2013

Dwangsom voor illegale bewoning

LISSE – De eigenaar van Meer en Duin 230 moet 5.000 euro betalen, omdat hij iemand illegaal in het bedrijfspand heeft laten wonen. Al eerder was hem te kennen gegeven dat deze bewoning beëindigd moest worden. De eigenaar was in de overtuiging dat er niemand meer in het pand sliep en nodigde een toezichthouder uit om een controle in het bedrijfspand te houden. Daar aangekomen constateerde deze toezichthouder echter een opgemaakt bed; een teken dat er iemand geslapen heeft en er dus woont.

De toezichthouder bepaalde dat de eigenaar 10.000 euro moet betalen als dwangsom. Die ging daar tegen in beroep en de bezwaarcommissie gaf als advies dat de gemeente afziet van invordering van de helft van de dwangsom. ‘De commissie neemt in aanmerking dat betrokkene de toezichthouder heeft binnengelaten in zijn bedrijfspand in de veronderstelling dat hij aan de last voldeed.’ Het college neemt dit advies over, zo werd dinsdag 18 december duidelijk.