Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 maart 2013

Voor handtekeningen naar gemeentehuis

NOORDWIJK – Om een definitief referendumverzoek tegen de aanpassing van de integrale ruimtelijke visie Noordwijk Zeewaardig in te dienen, moeten de initiatiefnemers een extra struikelblok overwinnen. Het is namelijk niet mogelijk om met handtekeningenlijsten langs de deuren te gaan en het resultaat hiervan in één keer bij het gemeentehuis in te dienen. De mensen die het referendumverzoek ondersteunen, moeten allemaal zelf de gang naar het gemeentehuis maken om hun handtekening te zetten.

En de initiatiefneemster, Marlies Cohen, lid van de wijkvereniging De Zuid, heeft nog maar tot woensdag 6 maart om de benodigde 250 handtekeningen te krijgen. Daarom trekt zij, gesteund door Wijkvereniging De Zuid  luid aan de bel. Ze organiseren, met steun van andere wijkverenigingen, een flyer-actie om mensen  op het gemeentehuis hun handtekening te laten zetten onder een definitief referendumverzoek. .

Karel van Herwaarden, bestuurslid van de wijkvereniging: ‘De ruimtelijke visie Noordwijk Zeewaardig is in 2009 vastgesteld en daar wil het gemeentebestuur nu een verandering in aanbrengen. Met die verandering kunnen in de wijk De Zuid vrijwel onbegrensd extra bouwmogelijkheden worden gecreëerd. In feite komt het voorstel erop neer dat ontwikkelaars die hun panden laten verpauperen beloond worden met extra bouwmassa. Carry Cramer, voorzitter van wijkvereniging het Oude Zeedorp: Dat uitgangspunt heeft consequenties voor heel Noordwijk. Op deze manier dreigen we alsnog Scheveningen achterna te gaan. Het wordt overal steeds groter en iedere open plek moet kennelijk worden dichtgebouwd.’

De initiatiefnemers zijn niet blij met de vereiste dat de ondersteuners van het initiatief op het gemeentehuis moeten komen opdraven voor het plaatsen van een handtekening. Cohen heeft hier ook tegen geprotesteerd, maar heeft op haar tweede protest nog geen reactie ontvangen. Van Herwaarden; ‘Een extra beperking voor het realiseren van het benodigde aantal handtekeningen is, dat het gemeentehuis alleen op kantoortijden geopend is en horen we dat de ambtenaren op het gemeentehuis nauwelijks weten waar die lijst te vinden is.’