Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 april 2013

Afscheid Cia Kroon


OEGSTGEEST – De gemeenteraad nam donderdag 28 maart afscheid van Cia Kroon (VVD). Zij vervolgt haar politieke carrière als wethouder in Lisse. Veel lof werd haar toegezwaaid door alle fractievoorzitters en de burgemeester en Kroon ontving als afscheidscadeau een fraaie kristallen schaal.

Burgemeester Els Timmers stelde dat Kroon’s vertrek ‘een aderlating is voor deze raad. Je voerde politiek als een teckel; op een vasthoudende en soms scherpe manier. Je hield altijd een rechte rug en kon niet tegen onrechtvaardigheid.’ Alle fractievoorzitters spraken unaniem hun respect uit voor Kroon. Tim van Tongeren (PrO) stelde: ‘Bij jou zit het hart op de goede plek. Ik dacht over het dier met wie ik je zou vergelijken en kwam toen op horzel. Jouw hart zat links, want jij kwam altijd op voor de mensen die onze steun nodig hadden.’

Fractievoorzitter Teeuwen (VVD) wenste Kroon veel succes in Lisse. ‘Zorg ervoor dat er een mooie rode tulp wordt ontwikkeld, die de naam Cia krijgt.’ De uitsmijter was weer voor Rob Braun (Transparant Oegstgeest): ‘Dank voor jouw inzet in Oegstgeest. Ik zag je meer als pitbull: je pakte beet en hield het niet meer los. Ik heb je altijd bewonderd voor je rooie lippen; je was altijd kleurvast, wat dat betreft. Met die rode lippen zal de Keukenhof altijd in bloei blijven.

De laatste woorden van Cia Kroon in de gemeenteraad van Oegstgeest luidden: ‘Ik ben heel erg geroerd en dank jullie voor de samenwerking. Ik zal jullie heel erg missen, maar ook de mensen in het dorp waar ik mee heb samengewerkt. Zoals mijn strijdmakkers van Hofwijck en van (activiteitencentrum, JD) Jottum.’