Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

16 april 2013

Subsidie voor Veteranen Ontmoetingscentrum

LISSE – De Stichting Veteranen Duin- en Bollenstreek (SVDB) krijgt een eenmalige subsidie van 1.500 euro. Met deze bijdrage wordt het mogelijk om een veteranenhuis op te zetten, waar (oorlogs)veteranen elkaar kunnen ontmoeten. Onder gelijkgestemden kunnen deze mannen en vrouwen dan ontspannen en hun verhalen vertellen. Lisse is een van de zes gemeenten in de Duin- en Bollenstreek bij wie de stichting een subsidieverzoek heeft ingediend. De SVDB heeft al een onderkomen gevonden; in het voormalige ABN-AMRO gebouw in Sassenheim.

Het college van burgemeester en wethouders besloot dinsdag 2 april om de subsidie te verlenen, ondanks het feit dat de gemeentelijke budgetten deze jaren zwaar onder druk staan. Volgens onderzoek blijkt namelijk dat er circa 2.500 veteranen in de Duin- en Bollenstreek wonen . Veel van die veteranen hebben te maken met specifieke problemen, die ontstaan zijn in het oorlogsverleden of tijdens activiteiten in vredesmissies. Juist door het aanbieden van een veteranenhuis kunnen zij hun verhaal kwijt met lotgenoten, die niet onwetend, veroordelend en met vragende ogen reageren op hun verhalen.

De verwachting is, dat ook de overige vijf gemeenten in de Duin- en Bollenstreek (eventueel met uitzondering van Noordwijk) in zullen stemmen met de eenmalige subsidie van 1.500 euro. Dan kan een officieel Veteranen Ontmoetingscentrum (VOC) opgezet worden, waarna de stichting in aanmerking kan komen voor bijdragen uit fondsen.