Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 juni 2013

Vragen over bomen, parkeren en jachthaven

OEGSTGEEST – Gebouwd wordt er niet echt in Nieuw-Rhijngeest, maar dat wil niet zeggen dat er niets meer gebeurd. Dat bleek wel tijdens de informatieavond voor de inwoners die maandag 10 juni massaal bezocht werd. Alexander de Vries, projectleider Nieuw-Rhijngeest, verstrekte informatie en beantwoordde de vele vragen van de Nieuw-Rhijngeestenaren.

Zo werd geklaagd over het gebrek aan parkeerplaatsen en de bouwdrukte voor de aanleg van de op- en afrit naar de veiling. De Vries stelde: ‘We willen een parkeerterrein maken naast de bouwkeet en na afloop van de werkzaamheden voor die op- en afrit, wordt de Rijnzichtweg ontlast.’

Een bewoonster stelde de treurige entree van de wijk aan de orde. ‘Dit is niet de meest aantrekkelijke wijk om naar binnen te rijden. Zo heb ik laatst een zielige matras zelf maar uit het water gehaald.’ De projectleider liet weten dat ook op dit vlak maatregelen genomen worden. ‘We planten bomen en graven water aan. Het gras op de open plek moet gemaaid worden en het reclamebord moet omgezaagd worden. Dat soort zaken helpen namelijk niet bij de verkoop van de woningen.’

Ook de verzakte weg bij de burgovergang, veroorzaakt door het zware vrachtwagenverkeer, zorgde voor vragen. Het antwoord was, dat die brug opgehoogd moet worden. ‘En kan er niet een speeltuintje worden aangelegd?’, zo werd gesteld. Nee dus. ‘Maar eventueel kunnen we wel een voetbaldoeltje plaatsen’, aldus de projectleider.

De projectontwikkelaar wil overigens graag een jachthaven realiseren aan de noordkant van Nieuw-Rhijngeest. ‘Dat wordt dan geen jachthaven zoals die in IJmuiden, maar we proberen wel om een mooie jachthaven te realiseren’, besloot De Vries.