Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 juli 2013

‘FC Lisse moet de tering naar de nering zetten’

LISSE – Bij FC Lisse gaan de uitgaven omhoog en de inkomsten worden minder. Dat gegeven leidde tot verontruste vragen op woensdag 19 juni tijdens de vergadering van de commissie Maatschappij en Financiën.

Commissielid Bas van Riel (D66) stelde: ‘Het blijft voorzichtig manoeuvreren met wat er op ons af komt. Onze toezichthouder zegt dat FC Lisse meer de tering naar de nering moet zeggen. Gaat FC Lisse die opmerking ook uitvoeren? Het zou zonde zijn als ze floreren op het veld, maar daarbuiten financieel ten onder gaan.’

Zijn collega Bert Verdoes (PvdA) vond het ‘zorgelijk’ dat na een jaar nog steeds zaken verbeterd moeten worden. ‘Zeker in de administratieve sfeer’. FC Lisse wil een lening die jaren geleden is afgesloten met Heineken omzetten in een lening richting de leden. Verdoes vroeg zich af of dat wel een goed idee was. ‘Zo verplaats je de lening van het ene vaatje naar het andere potje.’ Ook fractievoorzitter Joke Vermeulen (CDA) had kritiek. ‘FC Lisse trekt twee keepers aan en dat drukt weer op de uitgavenpost. Twee keepers! Dat is nogal wat!’

Wethouder Cia Kroon (VVD) liet weten dat het college een bestuurlijk overleg heeft gehad met FC Lisse. ‘Daar hebben we alle punten doorgesproken en concrete afspraken gemaakt over de voortgang van de interne beheersmaatregelen en het meerjarenperspectief. In september gaan ze ons materiaal aanleveren. FC Lisse heeft zich constructief opgesteld en met goede afspraken zijn we uiteen gegaan.’ Wethouder Adri de Roon (D66) vulde aan: ‘Het kwijtraken van de Heinekenlening is financieel voordelig als je het vervangt via een constructie met de leden. Dat vinden wij niet bezwaarlijk.’ Overigens moet dit idee nog uitgewerkt worden door FC Lisse.