Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 juli 2013

Wethouder waarschuwt voor netwerkstructuur

OEGSTGEEST – Veel gemeenten in de regio willen dat het samenwerkingsverband Holland Rijnland wordt omgezet in een ‘netwerkstructuur’. Op die manier kunnen de gemeentes zelf kiezen met wie ze op verschillende gebieden willen samenwerken. Wethouder Wendelien Tönjann waarschuwde donderdag 20 juni voor deze stap.

Ze stelde: ‘Bij een netwerkstructuur moet je wel een vast punt hebben, een soort cafetariamodel, waarbij veel meer vanuit de inhoud wordt gedacht.’ Fractievoorzitter Tim van Tongeren (PrO) was het hier mee eens. ‘In bestuurlijke kringen is de netwerkstructuur een beproefd recept, maar er zijn ook beproevingen. Netwerkstructuren willen wel eens uit de rails lopen, met name waar het gaat om de krachtsverschillen binnen het netwerk tussen de gemeenten. Dat is een factor waarvan wij vinden dat hier binnen Holland Rijnland aandacht voor moet blijven staan. De grootste en sterkste partners binnen dat cluster hebben hier een verantwoordelijkheid.’ De verwachting is, dat in de hele regio in oktober een besluit komt over de nieuwe opzet van Holland Rijnland.