Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 augustus 2013

Chemische onkruidbestrijding heeft voorkeur

KAAG EN BRAASSEM – De gemeente stapt niet volledig af van het gebruik van chemische onkruidbestrijdingsmiddelen als Roundup. Een van de redenen hiervoor is, dat alternatieven duurder uitvallen. Dat laat gemeentelijk communicatieadviseur Kirsten Bliekendaal onder meer weten.
Maakt de gemeente gebruik van dergelijke chemische onkruidbestrijdingsmiddelen tegen onkruid? Ze stelt: ‘Ja, door middel van DOB-methode (Duurzaam Onkruid Beheer),  waardoor het verbruik aan Roundup geminimaliseerd wordt.’ De landelijke overheid wil Roundup vanaf 2018 verbieden. De gemeente heeft hier gemengde gevoelens over: ‘Onkruidbestrijding door middel van de DOB-methode is effectief en goedkoop. De alternatieven zijn duurder en niet altijd even gunstig voor het milieu. Deze methode brengt vaak extra  fijnstoffen en CO2 uitstoot met zich mee.’ De gemeente wil in de toekomst wel kijken naar een alternatief. Gedacht wordt dan aan onkruid wegbranden, wegborstelen  of verwijderen door het gebruik van heet water.