Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 september 2013

Enthousiasme voor Jeugdsportfonds

KAAG EN BRAASSEM – Het Jeugdsportfonds ging woensdag 4 september officieel van start. Iedereen die minder dan 120% van het minimumloon ontvangt, komt in aanmerking voor dit jeugdsportfonds. Op die manier kunnen ook kinderen van minder gefortuneerde ouders deelnemen aan een sport en zo raken ze niet geisoleerd van de samenleving.
Niet alleen de gemeenten zijn enthousiast, zo laat wethouder Floris Schoonderwoerd weten, maar ook bedrijven en zelfs particulieren dragen een financieel steentje bij. De gemeente heeft 24.000 euro gestort in het Jeugdsportfonds en ook de Rabobank heeft een donatie gegeven. Ook een weduwnaar heeft 750 euro uit de nalatenschap van zijn vrouw overgemaakt aan de gemeente, zodat dit geld gestort kan worden in het Jeugdsportfonds. ‘Dit is voor de minder bedeelden’, zo stelt de gulle gever die verder anoniem wil blijven.
Schoonderwoerd: ‘We gaan verenigingen op de hoogte brengen van het Jeugdsportfonds. Iedereen die een uitkering ontvangt, zijn bij de gemeente in kaart gebracht en hen kunnen we redelijk makkelijk van informatie voorzien voor dit soort voorzieingen. Maar er zijn ook andere mensen die minder dan 120% van het minimumloon verdienen en ook zij kunnen zich melden voor deelname aan het Jeugdsportfonds.’