Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 september 2013

Gemeente pakt door bij West-End

KAAG EN BRAASSEM – Het bedrijf Heembouw Holding BV krijgt van het college van burgemeester en wethouders geen toestemming om geheime stukken in te zien over het bouwproject West-End. Het gaat hierbij om gegevens  aangaande de schattingen voor (de bouw van) bruggen en wegen. Het college verwacht dat de gemeenteraad instemt met dit besluit.
De gemeente heeft besloten om West-End de komende jaren niet te ontwikkelen, zo laat wethouder Floris Schoonderwoerd weten. ‘We gaan niet op zeven plekken tegelijk ontwikkelen. Het gebied Braassemerland staat vooraan in de planning.’ Ambtelijke stukken verstrekken meer informatie: ‘De ontwikkeling van Westend en de rest van Braassemerland kunnen op dit moment niet tegelijkertijd plaatsvinden. Voor het plangebied Braassemerland ligt er inmiddels een gedragen overeenkomst met de ontwikkelcombinatie die de aanbesteding gewonnen heeft. Voor West-End is dit in de loop van de tijd helaas niet gelukt.’
 
Ook in een brief aan Heembouw’s advocaat komt mer informatie boven water: ‘De reclamanten beschikken niet over alle gronden in West-End. Ons college verlangt dat niet een gedeelte van West-End in exploitatie gebracht wordt, maar geheel West-End inclusief de aan de gemeente toebehorende gronden.’Heembouw en de gemeente hebben geen overeenstemming gekregen over de hoogte van de prijzen voor de grond die in bezit  is van de gemeente. De gemeente stelt daarom dat het ‘geen zin hheeft’ om alleen maar een gedeelte van West-End te ontwikkelen.