Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 oktober 2013

Workshop verhalenwedstrijd door kinderboekenschrijfster Sanne de Bakker

LISSE – Een dozijn kinderen uit groep 7, waaronder twee jongens, kwamen woensdag 2 oktober in Dever bijeen om te leren hoe je een goed verhaal kunt schrijven. Kinderboekenschrijfster Sanne de Bakker leerde hen een paar kneepjes van het vak.
Ze vertelt hierover: ‘Ik vind het fijn om mijn passie door te geven en ben heel blij met hoe ze het doen. Kinderen schrijven heel puur en hebben heel fantasierijke ideëen. Als kind zaten bij mij ook altijd verhalen in mijn hoofd. De grootste uitdaging voor kinderen bij het schrijven van verhalen is, dat ze hun verhaal ook afmaken. Een tip is dan ook, dat je voor jezelf bepaalt hoe het verhaal af gaat lopen. Dan kun je daar tijdens het schrijven naar toewerken. Ook moet je je personage zo goed kennen, dat je er bijna over gaat dromen. ‘
De 12-jarige Lisanne geniet van de workshop. ‘Ik vind het leuk om verhalen te schrijven; met name fantasieverhalen met stripfiguren. Op dit moment ben ik bezig met korte verhaaltjes over Lampje van Willie Wortel.’ Mede-auteur in de dop Jayme (11) vertelt: ‘Ik heb altijd gehouden van schrijven en won vorig jaar het LD pennetje. Later wil ik een boekenschrijver worden.’ De kinderen schrijven hun verhaal met de pen en op papier en dat is voor sommigen toch even wennen. ‘Ik vind het fijner om te typen dan om te schrijven. Dat typen gaat sneller en dan kan ik meer bedenken in dezelfde tijd’, zo stelt Jayme.
Na afloop van de workshop gingen de kinderen thuis aan de slag om hun verhaal te schrijven, dat zich op of bij ’t Huys Dever afspeelt. De uiteindelijke winnaars ontvangen ’t Dever pennetje in de uitvoeringen goud, ziver en brons. Bovendien worden hun verhalen gepubliceerd op de website www.kasteeldever.nl en in het jaarlijkse Dever Bulletin van 2014.