Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 november 2013

Geen textielinzameling door FC Lisse

LISSE – Nadat FC Lisse jarenlang illegaal papier heeft ingezameld om zo extra geld te ontvangen, heeft de  gemeente ingegrepen en deze praktijk verboden. Vervolgens probeerde de voetbalclub om deze inkomsten op een andere manier alsnog binnen te halen; door het inzamelen van textiel. Maar voor dit plan steekt het college van burgemeester en wethouders ook een stokje.
Het inzamelen van textiel is namelijk voorbehouden aan De Meerlanden en dat gebeurt via de ondergrondse inzamelcontainers die her en der in de gemeente opgesteld staan. Ook enkele charitatieve instellingen hebben het recht om via textielinzameling inkomsten te genereren, zodat andere mensen geholpen kunnen worden. De gemeente laat er geen misverstand over bestaan: ‘We bekostigen de faciliteiten als ondergrondse containers, en ontvangen ook de opbrengsten. Voor de charitatieve instellingen is een uitzondering gemaakt. Het aanbieden van textiel aan een ander dan de aangewezen inzamelaar is niet toegestaan op grond van de afvalstoffenverordening.’ Met de afwijzing van het verzoek van FC Lisse wordt ook voorkomen dat andere (sport)verenigingen eenzelfde verzoek gaan indienen.