Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 december 2013

Jeugd moet informeel spelen

LISSE – Een aantal speelplekken voor kinderen staat op de nominatie om te verdwijnen. Ook worden enkele speelplekken veranderd in ‘ruimtes om informeel te spelen’. De locatie aan het Zuiderkruis 15 wordt bijvoorbeeld een parkeerplek. Op dit moment staan nog speeltoestellen op het Zuiderkrusi 32, Berliozstraat en Botterstraat; dat worden informele speelplekken. Hetzelfde geldt voor de ijisclub speelplek, maar op deze locatie worden de huidige speeltoestellen nu nog niet weggehaald.
Het bureau Speelplan heeft ontwerpen gemaakt voor de informele speelplekken, maar ook andere speellocaties die nog opgeknapt moeten worden. Het gaat dan onder meer om de plekken Zuiderkruis 173, Waterman, Broekweg en Clausplein. Maar ook om de Leharstraat, Mahlerstraat, Boeierhof en Centaurstraat. In januari worden de definitieve ontwerpen vastgesteld, waarna de benodigde werkzaamheden in het voorjaar van 2014 kunnen worden uitgevoerd door de aannemer die door de gemeente is geselecteerd.