Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 december 2013

Levensloopwoning is welkom

LISSE – De plannen voor een nieuwe levensloopwoning aan de Oranjelaan 98 werden goed ontvangen door de leden van de commissie Welstand. Het te realiseren woonhuis wordt gelijkvloers met een oppervlakte van 234 m2 en is ontworpen door architect Johan Veldhoven.
Het was de architect zelf, die zijn tekeningen op donderdag 12 december presenteerde. Het huis komt in de hoek Achterweg – Vuursteeglaan – Westelijke Randweg . Veldhoven: ‘Alles wordt gelijkvloers, met stucwerk en een aantal houten elementen. Het gebouw komt niet boven de dijk uit en ligt precies in de oksel van de dijk. Op de Westelijke randweg zie je ‘m nauwelijks. We hebben gesproken met de buren en die zijn akkoord.’
De architect vervolgde: ‘Het vernieuwende is de beleving van de woning en de uitstraling. Er komt veel glas en het is een modernere woning. We doen niet het traditionele metselen, maar gaan uit van een houten skeletbouw. Op het dak komt eventueel gras.’ De plannen kregen de goedkeuring van de commissie Welstand.