Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 december 2013

Lourdes aan de Dijkstraat

ROELOFARENDSVEEN – De Mariakapel komt er toch. Na intensieve besprekingen tussen de initiatiefnemers en de omwonenden op de Dijkstraat, heeft het college van burgemeester en wethouders besloten, dat dit gebouwtje van drie bij drie meter geplaatst mag worden. Wethouder Jan Uit den Boogaard verstrekte donderdag 7 november meer informatie.
 
De Jacobuskerk in Oude Wetering wordt gesloten en daarmee ontstond behoefte bij een aantal mensen om een Mariakapel in de directe omgeving van die kerk te bouwen. De Mariakapel komt te staan op het perceel ‘Dijkstraat 34’, dat direct naast de Hof van Alkemade ligt. Uit den Boogaard: ‘We zijn een poosje met de initiatiefnemers (de dames Van der Zwet en Van der Meeer, ondersteund door 228 sympathisanten, JD) en een paar omwonenden in gesprek geweest. Die omwonenden waren in eerste instantie niet zo blij met de komst van de Mariakapel.’ Naar aanleiding van die gesprekken komt de Mariakapel op een iets andere plek en staat daarom meer uit het zicht. Wel moeten twee ‘hartstikke dode’ bomen weg voor deze kapel. De gemeente zorgt voor het planttsoenonderhoud en de initiatiefnemers onderhouden het Mariakapelletje. Uit den Boogaard concludeerd: ‘Het wordt een mooi rustiek gebied. Maar het moet geen hangplek worden.’