Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 december 2013

Raad buigt zich over uitwerpselen

KAAG EN BRAASSEM – Het ‘Gemeentelijk rioleringsplan 2014 – 2018’ mag in de woorden van gemeenteraadslid Job Grovenstein (CDA) dan ‘geen sexy onderwerp’ zijn, maar het zorgde maandag 16 december wel voor genoeg discussie.
Grovenstein: ‘De riolering kost de gemeente 3,2 miljoen per jaar en dat zorgt voor een heffing van 290 euro per gezin per jaar. Heel veel mensen weten niet waar de poep en pies blijft, op het moment dat je het toilet doortrekt. En dat is fijn, want problemen als stankoverlast en slecht oppervlaktewaterkwaliteit behoren tot het verleden.’ Wel hekelde het gemeenteraadslid het feit dat mensen die alleen wonen, hetzelfde moeten betalen als gezinnen waar bijvoorbeeld acht mensen verblijven. Maar Grovenstein kreeg geen steun voor zijn pleidooi om hier verschillende tarieven voor in te voeren.