Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 februari 2014

Kilometerdeclaraties wethouders bekend

JOEP DERKSEN
OEGSTGEEST – De leden van het college van burgemeester en wethouders declareren zeer weinig aan kilometerdeclaraties. Burgemeester Els Timmers en wethouder Johanna Haanstra willen zelfs helemaal geen vergoeding hebben over hun gereden kilometers. Aan wethouder Wendelien Tönjann is in totaal een vergoeding van 196,48 euro uitbetaald. Wethouder Roeffen declareerde het afgelopen jaar  411,07 euro. De cijfers zijn in november 20013 opgevraagd en werden in februari van dit jaar openbaar  gemaakt.
Hoewel Haanstra het meeste aantal woon-werk kilometers aflegt, wil ze hier geen geld voor krijgen, zo laat ze weten in een korte verklaring: ‘Aan het begin van mijn periode als wethouder in Oegstgeest heb ik afgesproken dat ik de kilometers voor woon-werkverkeer voor eigen rekening neem.’ Tönjann heeft ook helemaal niets gedeclareerd over de eerste zeven maanden van 2013. Dit is echter niet vanwege afspraken hierover. De documenten wijzen niet uit, of de wethouder die eerste zeven maanden vanwege haar werk helemaal niet Oegstgeest uit is geweest.
De eerste declaratie van Tönjann over het afgelopen jaar dateert van 29 augustus; ze heeft  dan een lunch met een Wassenaarse wethouder. In totaal heeft ze twaalf ritjes gemaakt naar onder meer portefeuillehoudersoverleggen, bestuurlijke overleggen en werkbezoeken. Ze bezocht hierbij onder meer Katwijk, Leiden, Leiderdorp en Teylingen.
Roeffen’s declaraties  beginnen op 27 maart 2013, met een bezoek aan een portefeuillehoudersoverleg in Alphen. Hij rijdt wat meer rond door Nederland, want hij bezocht ook plaatsen als Boskoop, Utrecht, Den Haag en Halsteren. Net als Tönjann bezocht hij op 20 september een portefeuillehoudersoverleg in Roelofarendsveen, maar de twee kozen ervoor om met aparte auto’s hier naar toe te rijden. Uit de gegevens blijkt verder, dat woensdag 4 december een drukke rijdag was voor Roeffen. Eerst bezocht hij een VNG-evenement (Vereniging Nederlandse Gemeenten) in Utrecht en op diezelfde dag/avond had hij nog en portefeuillehoudersoverleg in Hillegom.