Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 februari 2014

Onmin over reorganisatie commissie Bezwaarschriften

OEGSTGEEST – Burgemeester Els Timmers moet haar werk over doen, waar het gaat om de invulling van de regionale commissie Bezwaarschriften. De leden van de commissie Burger maakten vorige week gehakt van het ambtelijk voorstel.
Zo stelden de commissieleden dat hoorzittingen over Oegstgeestse zaken ook daadwerkelijk in Oegstgeest moeten plaatsvinden en niet op de Leidse locatie Lange Gracht bij Servicepunt 71. Ook benadrukten de politici dat de communicatie tussen inwoners en gemeente zo optimaal mogelijk moet zijn.
Door het regionaal horen van de bezwaren, waaraan verschillende gemeenten deelnemen, zouden de kosten flink omlaag moeten. De commissieleden stonden erop dat deze besparingen ten gunste komen van Oegstgeest zelf en niet van Servicepunt 71. Tevens moet er duidelijkheid zijn over een ‘exitstrategie’,  zo stelde commissielid Vincent Janssen (VVD): ‘We moeten trouwen onder huwelijkse voorwaarden, maar ook nadenken over een scheiding zonder meerkosten.’
Karin Rosdorff (LO) verbaasde zich over het moment dat deze reorganisatie van de commissie Bezwaarschriften uitgevoerd wordt. ‘Hoe kan Servicepunt 71 de extra taken aan? Waarom zouden de leden benoemd moeten worden door Servicepunt 71 en waarom worden ze niet benoemd door Oegstgeest zelf?’ Ze suggereerde: ‘Regel het net als de regionale rekenkamercommissie, waarbij iedere gemeente de eigen personen er in laat deelnemen, waarna deze mensen verantwoordelijkheid afleggen in de eigen gemeente.’ Timmers trok het voorstel in, om het verder uit te laten werken.