Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 februari 2014

VVD haalt gelijk

LISSE –Fractievoorzitter Marianne Entrop (VVD) en haar partijgenote Valentina Tsjebanova liepen in november 2013 voorafgaand aan een stemming weg van de politieke beraadslagingen. Het ging om een wijziging van het bestemmingsplan Loosterweg Zuid 15 en het weglopen leidde tot veel kritiek van de overige partijen.
Later deze maand moet de politiek zich weer over ditzelfde onderwerp buigen, want het door D66 opgestelde en in meerderheid aangenomen amendement blijkt niet uitvoerbaar te zijn. Entrop maakt van de gelegenheid gebruik om toch haar gelijk te halen. Ze herinnert zich: ‘Het betreffende amendement werd slechts enkele uren voorafgaand aan de raadsvergadering aangeleverd en zowel Tsjebanova als ik waren niet overtuigd van de consequenties van het amendement voor dit bestemmingsplan. We gaven aan dat we het onverantwoord vonden om te beslissen zonder zorgvuldige afweging van belangen.’ Het onderwerp komt deze maand weer terug in de raad. Entrop: ‘Naar nu blijkt heeft de doorwerking van het amendement ongewenste juridische gevolgen en moet de besluitvorming over het bestemmingsplan opnieuw plaatsvinden. Hiermee lijkt de onthouding van stemming van de twee VVD'ers een zorgvuldig genomen stap.’