Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 maart 2014

Kinderen genieten van bamboebouwen

JOEP DERKSEN
OEGSTGEEST – Al ruim voordat het bamboebouwen officieel begon, kwamen de eerste kinderen al naar het terrein bij de Verhalenverteller om mee te doen aan het bamboebouwen. Vrijwilligers van de groep Samen Duurzaam Groeien en de werkgroep Duurzaamheid van de Gemeente Oegstgeest hadden vele bamboestokken en elastiekjes klaargelegd om de meest fantastische bouwwerken te maken.
Een dertigtal kinderen in de leeftijd van 4 tot 16 jaar ging enthousiast aan de slag. Eerst leek het nog ingewikkeld; hoe krijg je die  stokken met elastiekjes aan elkaar? Maar nadat het werd voor gedaan, lukte het de meeste kinderen om tipi’s, huizen en bamboetorens te bouwen. Enkele kinderen speelden ‘vals’; zij knoopten de stokken met elastiekjes aan elkaar. Maar ze werden onmiddellijk vriendelijk op de vingers getikt door een paar vrijiwlligers van de stichting WBJG, waarna ze  hun bamboebouwwerk op de juiste manier moesten voortzetten.
Mede-organisatrice Sacha Grootenboer was blij met de opkomst. ‘Het is fijn, dat we dit in deze vakantieweek doen, want zo hebben we ook een mooie  activiteit voor de kinderen die niet op wintersport gaan.’ Na afloop van het bamboebouwen moesten alle kinderen hun eigen bouwwerk weer afbreken. De een deed dat met grotere spijt in de ogen dan de ander.