Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

01 april 2014

Kwadraad mag door gaan

LISSE – De komende twee jaar mag Kwadraad zorgen voor de uitvoering van de Maatschappelijke Dienstverlening. Het college van burgemeester en wethouders stemde dinsdag 25 maart met dit besluit in. Nu al maken de gemeenten Noordwijkerhout, Hillegom, Lisse, Noordwijk, Teylingen, Oegstgeest en Katwijk gebruik van Kwadraad, maar dit contract loopt aan het eind van het jaar af en de huidige overeenkomst kan ‘van rechtswege’ niet worden verlengd.
 
Een oplossing is echter gevonden. Met het geven van eensubsidie voor de periode van maximaal twee jaar is er ruimte om de nieuwe ontwikkelingen in het Sociaal Domein af te wachten. Pas dan hoeven de gemeenten een nieuwe aanbesteding aan te gaan. De deelnemende gemeenten hebben aangegeven veel vertrouwen te hebben in Kwadraad, gezien de positieve ervaringen van de afgelopen jaren. Door het aanwijzen van Kwadraat is er geen overdracht van personeel of wijziging van dienstverleningslocaties nodig. Dit zou niet alleen leiden tot sociale onzekerheid, maar ook tot hoge (omschakel-)kosten voor de dienstverlener en de gemeente. De komende jaren wordt bekeken of ook subsidie wordt gegeven voor de periode na 2016. Andere organisaties, die zich bezig houden met dezelfde activiteiten als Kwadraat, zouden bezwaar kunnen maken tegen deze beslissing. De gemeenten denken niet dat de kans hierop groot is, zo blijkt uit ambtelijke stukken: ‘Er zijn geen aanbieders in deze regio bekend met dezelfde dienstverlening als Kwadraad. Er hebben zich ook nog geen andere aanbieders gemeld.’