Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 april 2014

Muziekkoepel als gift aan samenleving

KAAG EN BRAASSEM – Ter ere van het honderdjarig bestaan van woningbouwcorporatie Alkemade Wonen wordt vrijdag 2 mei een gloednieuwe muziekkoepel onthuld. Deze muziekkoepel is een gift van Alkemade Wonen aan de inwoners en zal tot in lengte van jaren gebruik worden door de verschillende verenigingen, stichtingen en bedrijven voor uitvoeringen en presentaties.
Vorig jaar vierde de woningbouwcorporatie haar honderdjarig bestaan en het idee ontsprong om een muziekkoepel te doneren aan de samenleving. Het is namelijk mede dankzij de inwoners, dat Alkemade Wonen al ruim een eeuw lang actief is. Na een productieproces van een half jaar, onthullen Jaap Banga, directeur Alkemade Wonen, Erik van Rijn, Voorzitter van winkeliersvereniging Raak en wethouder Floris Schoonderwoerd vrijdag 2 mei om 15:30 uur de muziekkoepel op het Noordplein.
Karin Kasteleijn, communicatieadviseur van Alkemade Wonen vindt ook dat dit een uniek moment wordt in het bestaan van de woningbouwcorporatie. ‘Deze muziekkoepel is feestelijk, past bij een jubileum en is iets waar de hele gemeente wat aan kan hebben. We hebben hier veel muziekverenigingen en muzikaal talent. Ook andere culturele organisaties kunnen er gebruik van maken, bijvoorbeeld een cabaretgroep of een kunstenaar die met een gezelschap wat wil exposeren.’
Wie de muziekkoepel wil gebruiken, kan zich hiervoor melden bij keurslager John van der Meer en Kasteleijn laat enthousiast weten dat een paar optredens al geboekt zijn door onder meer de Rotary en het Shantikoor. ‘Maar ook voor de winkeliers is  deze muziekkoepel leuk; zij mogen ook zelf gebruik maken van die koepel voor commerciële activiteiten.’ Alkemade Wonen blijft verantwoordelijk voor het technische onderhoud, maar de winkeliersvereniging regelt de programmeringen. Stichtingen en verenigingen kunnen in principe gratis gebruik maken van de muziekkoepel, zo laat Kasteleijn weten.
En wat wordt de naam van deze fraaie aanwinst? Verrassend genoeg blijkt hierover nog geen besluit te zijn genomen. ‘Het zou zo maar Muziekkoepel Noordplein kunnen worden’, lacht Kasteleijn.