Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

29 juli 2014

Pleidooi voor freerunplek

NIEUWKOOP – Geef onze jongeren de ruimte om te freerunnen! Dit pleidooi hielden Parkour Disciplines, Stichting Jeugd en Jongerenwerk Holland Rijnland en OKK Nieuwkoop. Voorafgaand aan de gemeenteraadsvergadering hadden ze een compleet parcours uitgezet waarop de zeventig liefhebbers van deze spelsport hun kunnen konden tonen.
In de raad zelf hield Ilja Werkhoven een vurig pleidooi; ‘We zijn op zoek naar een plek in de buitenlucht, waar de trainingen gegeven kunnen worden. Een plek waar hoogteverschillen zijn, waar op en af gegaan kan worden. Hier kunnen de jongeren elkaar treffen en elkaar uitdagen om hun eigen grenzen te verleggen. Geef ze een kans om een jongerencultuur op te bouwen. Niemand weet hoe freerunnen er over vijf jaar uit zal zien, mar nu zijn er al zeventig freerunners in Neuwkoop actief. Maak van Nieuwkoop een freerunparadijs.’ Raadslid Pien Schrama (MPN/PN) suggereerde: ‘Het zou ook straatmeubilair kunnen zijn, dat op andere manier gebruikt kan worden.’ Of er inderdaad een ‘parcours’ speciaal voor de freerunnende jongeren komt, daar moet de politiek de komende tijd een besluit over nemen.