Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 november 2014

´Burgers niet betrekken bij bezuinigingen´

JOEP DERKSEN
LISSE – ´Ik zie er niet veel in om participatie te gebruiken om inwoners te betrekken bij bezuinigingen die hen aangaat.´ Deze woorden sprak raadslid Martijn Tibboel (VVD) donderdag 6 november tijdens de gemeenteraadsvergadering. De raad behandelde op dat moment het onderwerp ´Bezuinigingen speelruimtebeleid´.
Fractievoorzitter Jeanet van der Laan (D66) pleitte ervoor, om zoveel mogelijk speelplaatsen te behouden. Maar raadslid Ad van Zelst (Nieuw Lisse) vond, dat het wel een tandje minder kon met die speelplekken: ´Het voorzieningenniveau gaat door de veranderende samenstelling van de wijken niet omlaag. Ik heb alle vertrouwen in de uitvoering van het college.´ Ook fractievoorzitter Guus Mesman (PvdA/GroenLinks) had geen bezwaren tegen de bezuiniging: ´Mesman: ´In kwantiteit loopt het aantal speelplaatsen terug, maar kijk ook hoe die overblijvende speelplaatsen er uit komen te zien. Kwaliteit druk je niet alleen uit in kwantiteit.´
Op het voorstel van Van der Laan om dit onderwerp met de inwoners te bespreken, als onderdeel de zo door de politiek ´gewenste´ burgerparticipatie, werd negatief gereageerd. Met de hierboven vermelde opmerkelijke uitspraak van Tibboel.