Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 december 2014

Extra kosten zorg voor jeugd

LISSE – Nu al is duidelijk, dat de decentralisatie van de jeugdzorg de gemeente extra geld gaat kosten. De tegenvaller kan zelfs tot in de honderdduizenden euro’s oplopen. Wethouder Adri de Roon (D66) gaf woensdag 10 december tijdens de vergadering van de commissie Maatschappij en Financiën een voorwaarschuwing.
Hij kon twee financiële tegenvallers melden. Zo moet de gemeente waarschijnlijk 50.000 euro meer betalen voor de inzet van het jeugdmaatschappelijk werk in de Jeugd- en Gezinsteams. Maar ook de kosten voor de pgb’s (persoonsgebonden budget, JD) voor de jeugd zijn te laag ingeschat. Niet alleen in Lisse, maar in heel Holland Rijnland, wist De Roon. Lisse moet hier zo’n 172.000 euro op bijleggen. Het college is druk bezig om te kijken hoe deze bedragen gevonden kunnen worden binnen de totale begroting voor de jeugd(zorg). De wethouder hield wel één slag om de arm: ‘Het is dus nog niet zeker, maar er zit vermoedelijk wel een tegenvaller aan te komen.’