Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 december 2014

‘Dorp is te klein voor sociale instellingen’

JOEP DERKSEN
OEGSTGEEST – Het werkbedrijf en de werkgeversservicepunten hoeven de komende jaren geen initiatieven te verwachten van het college van burgemeester en wethouders. Dit liet wethouder Jos Roeffen donderdag 18 december weten tijdens de gemeenteraadsvergadering. Hij wees er op, dat voor de uitvoering van de ‘Verordeningen Werk en inkomen 2015’ zoveel mogelijk een ‘uniform beleid’ moet worden uitgevoerd. ‘Daar moeten we niet in gaan wroeten; dat zorgt voor onduidelijkheid. Wij verwijzen de werkgevers naar de werkgeversservicepunten om daar een match te maken tussen aanbod en vraag.’
Volgens de wethouder zijn er toch al niet zo veel mogelijkheden in Oegstgeest om mensen met een arbeidsachterstand of geestelijke danwel lichamelijke beperking aan het werk te helpen. Zo’n initiatief als de buurtSuperrr is allemaal mooi en aardig, maar daar houdt het voor een dorp als Oegstgeest wel zo’n beetje mee op, zo vond Roeffen. ‘Oegstgeest is te klein om plaats te hebben voor meer van dit soort instellingen.’ Hoewel de gemeente zelf ook moet zorgen voor banen voor mensen met een arbeidsachterstand, kan Roeffen in ieder geval de komende zes maanden niet vertellen hoeveel mensen ook daadwerkelijk aan het werk worden gesteld door de gemeente.