Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

16 december 2014

Katwijk is grote voorbeeld

NOORDWIJK – Die Kattukkers zijn toch aardig bezig, zo moesten de leden van de commissie BB&WW  dinsdag 2 december concluderen. Eerder al presteerde de collegabadplaats het, om in het kustverdedigingswerk een parkeergarage te bouwen. En nu lukt het Katwijk ook om in de hele gemeente een wifi-netwerk te plaatsen voor slechts 8.000 euro. Terwijl Noordwijk dit idee van VVD en Lijst Salman Noordwijk in 2012 had afgeschoten omdat het te duur zou zijn.
Fractievoorzitter Roberto ter Hark (VVD) riep het college van burgemeester en wethouders op: ‘Wij moeten ons aanpassen aan de vraag van de markt. We moeten investeren in de beleving en het citymanagement moet daar een belangrijke taak in krijgen. Zorg  voor co-financiering uit het ondernemersfonds.’ Hij kreeg hierbij steun van onder meer commissielid Carina Drijver – Van Empelen (D66), die liet weten: ‘We hebben een centrummanager nodig; die moet aansturing geven aan wat we voor elkaar willen krijgen.’ Over free wifi stelde de VVD-fractievoorzitter: ‘Kies voor dezelfde vorm als Katwijk; laten we  leren van de strategsiche partner.’ Ook vroeg Ter Hark zich af, wanneer Panorama Tulipland naar Noordwijk komt. Op die laatste  vraag reageerde wethouder Pieter Jan Barnhoorn: ‘We hadden al een locatie, maar de eigenaren kregen ruzie met elkaar en willen geen verdere medewerking verlenen.’
De wethouder liet verder weten, dat hij voorstander is van het instellen van een ondernemersfonds, waarbij bedrijven, maar ook de gemeente, bibliotheek en zorginstellingen een opslag krijgen op een WOZ-aanslag. Maar dat ondernemersfonds treedt op z’n vroegst in werking per 1 januari 2016. De gemeente wil volgend jaar geld voorschieten zodat in 2015 al een citymanager kan worden aangesteld.
Barnhoorn: ‘Het instellen van het ondernemersfonds zal geen sinecure zijn. dan heb je medewerking nodig van winkelketens en de grotere zorginstellingen als de Willem van den Bergh, Amerant, St Jeroen en Groot Hoogwaak. Dat vraagt een heel nauwkeurige en zorgvuldige afweging. We verwachten dat het een positeif resultaat zal opgrengen en dat  we in 2016 kunnen starten met het ondernemersfonds.’ Hij besloot gepassioneerd: ‘Ik baalde dat Katwijk free wifi gaat aanleggen. Ik ga het zeker proberen zoiets over te nemen. Als het 8.000 euro gaat kosten, dan praten we nergens over.’