Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

02 februari 2015

Lissers vereeuwigd

 
JOEP DERKSEN
LISSE – Burgemeester Lies Spruit opent vrijdag 6 maart om 16:30 uur een bijzondere expositie. Kunstenares Iet Langeveld heeft de afgelopen tien maanden 24 bekende en onbekende Lissers vereeuwigd op canvas doeken. Deze werken worden eenmalig drie weekenden lang geëxposeerd bij Plan 4.
Langeveld tekent en schildert al sinds haar middelbare school en ze heeft zich inmiddels  gespecialiseerd in het portretschilderen. Haar collega Wout Ruigrok adviseerde haar om een serie te beginnen met bekende en onbekende Lissers. Dat idee sprak Langeveld enorm aan: ‘Er zijn mensen die normaliter nooit geschilderd zouden worden. En nu wel!’ Zo heeft ze een meisje bij de kassa van een supermarkt gevraagd een foto beschikbaar te stellen, maar ook een apothekersassistente, een ambtenaar en ondernemers. ‘De jongste is vijf jaar en de oudste is mevrouw Terwijn (97)’, aldus Langeveld.
De werken zijn vanaf de opening van de expositie te zien in Plan 4 op 7 en 8 maart, maar ook het daaropvolgende weekend van 13 – 15 maart. De laatste mogelijkheid om alle 24 portretten in één ruimte te bewonderen is op 20 en 21 maart, alle dagen tussen 13:00 uur en 17:00 uur. Het is mogelijk de werken te kopen, maar de mensen die op het doek staan, hebben het eerste recht van koop.