Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

02 februari 2015

Ter Does wil nieuw schoolgebouw

HOOGMADE > Een alternatief plan om het gebouw van de huidige basisschool Ter Does te behouden en te renoveren, haalde het maandag 19 januari niet tijdens de politieke vergadering. Directeur Kees Hagenaars liet namens de school weten, dat renovatie niet verstandig is.
Hagenaars liet onder meer weten: ‘De school is 42 jaar oud. Het moment is gekomen om te kiezen voor nieuwbouw. Het schoolgebouw voldoet niet meer aan de technische eisen en een deel van het gebouw begon een paar jaar geleden al weg te zakken. We hebben ruimte nodig voor een kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang. Modern onderwijs vergt een ander type schoolgebouw, met ruimere lokalen en een andere inrichting. Om zo straks het onderwijs van de 21ste eeuw te geven.’ Ook zal een nieuw schoolgebouw veel duurzamer en energieneutraler zijn. Bovendien kunnen vlakbij de school nieuwe rijtjeshuizen komen; de opbrengst van de verkoop van deze grond voor woningbouw draagt weer bij in het dekken van de kosten voor de nieuwe school. De politieke partijen leken in meerderheid voorstander te zijn van een nieuw schoolgebouw, maar gaan dit onderwerp tijdens de raadsvergadering nog verder bespreken.