Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

16 april 2015

Kustgemeenten nemen heft in eigen hand

JOEP DERKSEN
NOORDWIJK – De gemeenten Noordwijk, Katwijk en Zandvoort maken een filmpje, waarop duidelijk wordt hoe het uitzicht wordt vanaf het strand op het moment dat de windmolens op tien mijl van de kust worden geplaatst. Dit laat wethouder Barnhoorn weten, naar aanleiding van vragen van Puur Noordwijk. Deze zogeheten ‘visualisatie’ wordt op 28 april aan de raadsleden getoond in het raadhuis van Katwijk.
Barnhoorn laat hier over weten: ‘Wij verwachten dat met name de visualisatie een belangrijke bijdrage zal leveren aan het verhaal dat de kustplaatsen aan het publiek en politiek willen vertellen en er daardoor nog meer draagvlak zal ontstaan voor het alternatief IJmuiden Ver. Wij verzetten ons nadrukkelijk niet tegen windenergie en/of duurzaamheid, maar brengen nadrukkelijk een reëel alternatief aan (IJmuiden Ver, JD), dat recht doet aan de vele en grote belangen die spelen bij dit voor Nederland en de kustregio belangrijke dossier.’