Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

06 mei 2015

Veel ideeën bij informatieavond oppositiepartijen

JOEP DERKSEN
NOORDWIJK – Zo’n zeventig inwoners bezochten de bijeenkomst over de Omgevingsvisie in Hotel Royal, die door de politieke partijen VVD, Noordwijk Zelfstandig en CDA was opgezet. Ook wethouder Hans Bakker was er aanwezig om te horen wat de mensen te zeggen hadden.
Gemeenteraadslid Els van Egmond (CDA) liet weten dat deze avond als doel had om te luisteren naar de inwoners van Noordwijk. En dat is precies wat de fractievoorzitters Roberto ter Hark (VVD), Stephanie van den Bergh (Noordwijk Zelfstandig) en Jan de Ridder (CDA Noordijk) deden. Ze wilden graag weten van de mensen of er informatie gemist wordt voor de startnotitie van de Omgevingsvisie en of ze ook hebben kunnen meepraten.
Zo vond een aantal van de aanwezigen, dat het niet nodig was voor het gemeentebestuur om mensen die hun mening geven over de Omgevingsvisie in te delen in de ‘meedenkgroep’ of de ‘stakeholders’. ‘We spreken toch allemaal als Noordwijker’, zo werd er gesteld. En waarom moet er nu weer een nieuwe startnotitie opgesteld worden, terwijl er nog heel wat oude visies en rapporten in bureaulaatjes op het gemeentehuis liggen? Zo was de gedachtegang. Hierbij werd onder meer verwezen naar het document ‘Kerkdorp Noordwijk’ uit de periode 2002 – 2006, waarbij werd aangegeven dat hoogbouw schadelijk is voor het aangezicht van het historische Noordwijk-Binnen met haar twee markante kerktorens.
Ook werd er een oproep gedaan richting de politiek om zo veel mogelijk eensgezind op te treden; als dat niet gebeurd, kunnen zaken namelijk tot stilstand komen. En er moet volgens de aanwezigen veel meer aandachgt komen voor bollenteelt in Noordwijk, als onderdeel van een stuk cultuurhistorie en voorjaarstoerisme in dit kustdorp. En het toerisme is samen met het congrestoerisme de twee boeien waarop de economie van Noordwijk drijft. Als deze twee economische peilers verdwijnen, wordt de nek omgedraaid van álles, zo was de mening van de aanwezigen.
En als het gemeentebestuur nog op zoek is naar nieuwe ideeën, dan kunnen ze wellicht wat met een aantal van deze opmerkingen. ‘Bouw nieuwe vakantiehuisjes die opgaan in hun omgeving’, ‘Zorg voor een nieuwe en betere variant op het “beschermd dorpsgezicht” in de kern van Noordwijk-Binnen’, ‘Realiseer een betere verbinding met Schiphol, bijvoorbeeld via Leeuwenhorst naar Sassenheim’ en ‘Maak van de Voorstraat een kwaliteitswinkelstraat in plaats van een kwaliteitshuizenstraat.’