Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 juli 2015

Blij met addendum

OEGSTGEEST – De gemeenteraadsleden stemden dinsdag 30 juni unaniem in met het zogeheten 'addendum'. Dit is een stuk tekst, dat wordt toegevoegd aan de profielschets voor de nieuwe burgemeester van Oegstgeest. Nadat de Commissaris van de Koning enkele weken geleden bezwaar maakte tegen de oorspronkelijke profielschets, moest de Vertrouwenscommissie weer aan het werk.

Dat heeft, in overleg met de Commissaris van de Koning, geleidt tot het bewuste addendum, dat Tim van Tongeren, voorzitter van de Vertrouwenscommissie, vorige week dus presenteerde. Dit stuk tekst werd met algemene stemmen aanvaard, zo lieten de fractievoorzitters van alle partijen weten. De fractievoorzitter van PrO (Tim van Tongeren) deelde hierbij nog gekscherend een compliment uit aan de voorzitter van de Vertrouwenscommissie. Fractievoorzitter Vincent Janssen (VVD) legde uit, wat voor zijn partij de doorslaggevende factor was voor de steun: 'We vinden in het addendum goed terug, dat we als raad besloten hebben om als Oegstgeest te laten. Over zes jaar is er gewoon een herbenoemingsprocedure. De zelfstandigheid van Oegstgeest is hiermee goed gemarkeerd.'