Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

15 juli 2015

College teruggefloten door raad

JOEP DERKSEN

HILLEGOM – Het college van burgemeester en wethouders moet – weer – op zoek naar marktpartijen die De Triangel willen herontwikkelen. Tijdens de afgelopen weken bleek, dat meerdere particuliere partijen en ondernemingen best mogelijkheden zien om (een deel van) de huidige huizen te slopen en er iets nieuws neer te zetten.

Het college had liever gehad, dat de gemeenteraad 4,5 miljoen euro beschikbaar zou stellen, zodat de gemeente dit geld kan gebruiken om als eerste woningen op te kopen. Maar uitspraken van Hans Al, directeur van woningbouwcorporatie Stek, dat zijn organisatie dan direct een aantal van de woningen in de verkoop gaat zetten, maakte de gemeenteraadsleden huiverig. Daarom dienden VVD, D66, CDA en BBH een amendement in dat het college oproept om ontwikkelaars voor De Triangel te vinden.

Raadslid Boschma (D66) stelde hierover: 'Stek moet de woningen gaan onderhouden. Directeur Hans Al wil zo spoedig mogelijk de woningen aan de gemeente verkopen,  zodat het ons probleem wordt. Wij verschillen van mening over wat de taak van de woningbouwvereniging en de taak van de gemeente is.' Fractievoorzitter Van Egmond (GroenLinks) vergeleek De Triangel met de Bermuda Driekhoek. 'Met dit plan gaan we wellicht een driehoek creëren, waarbij drie miljoen aan reserves gaat verdwijnen.' Ook vroeg hij zich af hoe levensvatbaar plannen zijn om De Triangel aan te pakken. Wethouder Ivo ten Hagen vroeg de raad nog een kans om die 4,5 miljoen euro te gebruiken 'om één stap verder te gaan'. Maar hij kreeg die kans niet. De raad stemde unaniem in met het amendement. Hierdoor mag het college 50.000 euro gebruiken om onderzoek te doen naar de herontwikkeling van De Triangel.