Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

01 juli 2015

Kwart miljoen euro ‘in juiste perspectief’

LISSE – De gemeente geeft 245.000 euro uit aan het inhuur van externen. Dat leidde woensdag 17 juni tijdens de vergadering van de commissie Maatschappij en Financiën tot vragen van fractievoorzitter Kees van der Zwet (CDA).

Het onderwerp kwam langs tijdens de besprekingen om de 1e Tussentijdse Rapportage 2015 vast te stellen. Van der Zwet vond een kwart miljoen euro aan externe inhuur ‘geen klein bedrag’. Maar volgens wethouder Evert Jan Nieuwenhuis valt dat nog wel mee: ‘Ik wil bedragen niet bagatelliseren, maar maak de dingen niet groter dan ze zijn. Dit is incidenteel. Het heeft niets van doen met hoe wij de zaken hier op orde hebben.’ De wethouder wees er op, dat de gemeentelijke begroting een omvang heeft van 49 miljoen euro. ‘Ten opzichte van dat bedrag moet je een paar ton in het juiste perspectief zien.’