Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 juli 2015

Stichting Holland Tonami verliest alle subsidie

LISSE – Een laatste oproep van CDA en PvdA/GroenLinks om toch de subsidie voor de stichting Holland-Tonami in stand te houden, redde het niet. De gemeenteraadsleden stemden donderdag 2 juli in meerderheid tegen dit amendement. De politici vinden het prima, dat de Stichting Holland Tonami zelfstandig gaat werken aan het behoud van de stedenband met de Japanse stad. Maar subsidie van de gemeente zit er niet meer in.

CDA en PvdA/GroenLinks kregen nog wel steun van fractievoorzitter Wim Slootbeek (VVD): 'Het is nooit onze bedoeling geweest om verenigingen of stichtingen de nek om te draaien.' Maar raadslid Bert van Santen (SGP/ChristenUnie) vond de toegevoegde waarde van de stedenband 'buitengewoon beperkt'. Laat de stichting de contacten met het bedrijfsleven zoeken om de ontbrekende middelen te halen.'En raadslid Maarten Magielse (D66) vond dat de geplande bezuinigingen gewoon door moesten gaan. Volgens hem zou het 'niet netjes' zijn tegenover andere organisaties waarop bezuinigd wordt, om in dit geval een uitzondering te maken. En omdat Nieuw Lisse het voorstel ook niet steunde, is de Stichting Holland Tonami vanaf 2016 er helemaal zelf voor verantwoordelijk om de stedenband in stand te houden.