Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

01 juli 2015

Uitstel komst Jeugdlintje

Nieuwkoop > De politieke partijen zijn voorstander van het introduceren van een 'Jeugdlintje. Dit voorstel van het CDA werd warm onthaald tijdens de vergadering van de Meningsvormende Raad II op donderdag 25 juni. Toch moet het CDA haar huiswerk deels overdoen, omdat er nog teveel haken en ogen zijn, voordat het eerste Jeugdlintje ook daadwerkelijk uitgereikt kan worden.
Zo'n Jeugdlintje is bedoeld voor alle jongeren (tot een jaar of 23), die vanwege hun leeftijd nooit in aanmerking kunnen komen voor een Koninklijke Onderscheiding, maar die wel heel bijzondere dingen doen. Dan kan het gaan om het redden van een ander, het bespreekbaar maken van pesten of een grootscheepse actie opzetten om geld in te zamelen bij een ramp.
Geen enkele partij had problemen met dit voorstel, maar wel was er kritiek op het feit dat Saskia van Heusden (CDA) in het voorstel niet had verteld hoeveel het instellen van zo'n lintje gaat kosten. Ook vonden de overige politici, dat de jongeren zelf ook betrokken moeten worden bij de toekenning van zo'n lintje. Het CDA gaat deze suggesties meenemen en een nieuw voorstel schrijven voor de komst van het Jeugdlintje. De (jeugdige) raadsleden Tom de Kleer (VVD) en Tessa Schrama (MPN/PN) stelden zich beschikbaar om hier bij mee te denken.