Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 september 2015

Bomen mogen nog even blijven staan

LISSE – Niet alle 36 bomen en drie bosschages aan de Gasstraat 15 – 17 en Kanaalstraat 276 mogen worden gekapt. De projectontwikkelaar voor 'Meerzicht' had dit het liefst gedaan, maar dankzij de bezwaren van twee omwonenden is er geen geldige omgevingsvergunning meer.

Bij de commissie bezwaarschriften en klachten gaven de bezwaarmakers aan, dat het Masterplan voor het bouwproject 'Meerzicht' nog moet worden goedgekeurd. En dat hiervoor nog een burgerparticipatieproject loopt. Als er nu al gekapt zou mogen worden, zou dit leiden tot onnodig veel verdwenen bomen. De commissieleden gingen mee met deze denkwijze. Het college van burgemeester en wethouders weigert daarom de gevraagde omgevingsvergunning.