Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 september 2015

Dierenwelzijn niet belangrijk genoeg

LISSE – De gemeente stelt geen dierenwelzijnsbeleid op en gaat hiermee in tegen een opsroep van de Dierenbescherming. Wel gaan de ambtenaren met elkaar afspreken hoe ze omgaan met (klachten over) dierenoverlast. Volgens het college van burgemeester en wethouders zijn er geen grote misstanden bekend op het gebied van dierenwelzijnsbeleid. En als een dier mishandeld wordt, gaat het om 'geïsoleerde gevallen'.

Daar komt bij, dat het gemeentebestuur hier eigenlijk geen geld aan wil uitgeven, zo blijkt uit ambtelijke stukken. 'Het opstellen van dierenwelzijnsbeleid brengt kosten met zich mee die niet passen binnen de zich voltrekkende bezuinigingen.' Als de gemeente een dierenwelzijnsbeleid zou opstellen, moet er ook geld komen om dat beleid uit te voeren. Maar dat ziet de gemeente niet zitten: 'Het vrijmaken van budget past niet binnen de bezuinigingsslag die de gemeente maakt.' Veel liever ziet het gemeentebestuur dat de inwoners hun eigen sores maar oplossen. 'Door een terughoudend standpunt in te nemen en enkel bij wettelijke taken te handelen, doet het college een beroep op de zelfredzaamheid van de inwoners van Lisse.'