Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 september 2015

Familie wil naam Roef Ragas niet aan Floralis verbinden

LISSE – Er komt geen Roef Ragaszaal in het 'Huis van Cultuur' Floralis. De familie van de overleden acteur heeft er bij het college van burgemeester en wethouders op aangedrongen, dat zijn naam niet gekoppeld wordt aan de theaterzaal. Het college 'respecteert' deze wens.

Wethouder Adri de Roon (D66) kwam naar buiten met dit nieuws en liet aan de gemeenteraadsleden weten: 'De familie heeft gevraagd om van dat voornemen af te zien. De familie vindt het niet fijn, dat de naam van Roef Ragas verbonden wordt aan Floralis, omdat Floralis zoveel tegenstelling en verdeeldheid in ons dorp veroorzaakt. Een bijkomende overweging is het ontbreken van (zicht op) enige theaterprogrammering. Het spreekt vanzelf, dat wij de wens van de familie respecteren.' De nieuwe naam van de bioscoopzaal, waar ook theatervoorstellingen in kunnen worden uitgevoerd, is voortaan: de Mijnzaal.

Het wil dus maar niet lukken met de populariteit van Floralis. Het enthousiasme over dit 'Huis van Cultuur' is zo gering, dat het college besloten heeft om geen officiële opening meer te houden. Die opening zou eind oktober of begin november plaats vinden, maar dat gaat dus niet door. De redenen hiervoor zijn onder meer de aanhoudende politieke discussie over Floralis en het feit, dat er 'geen inhoudelijk programma is die een officiële opening rechtvaardigt'. Ook was er volgens De Roon voor de gebruikers en inwoners al een openingsweek in mei.